dissabte, 3 de maig del 2014

Torelló-St. Pere Torelló-Santuari Mare de Déu Cabrera-La Creu de Salgueda-Torelló



Crec que de totes les sortides que em fet fins ara els Burriac Ghostbikers aquesta ha sigut una de les rutes més maques i més completes de les que em fet: Em creuat diversos rierols, pista ampla, molts corriols tècnics, pujar per escales, passar per diverses tanques de bestiar, baixar a peu agafant-nos per cables d'acer…. Bé ha sigut una experiència molt enriquidora.

El punt de sortida de la ruta ha sigut el poble de Torelló, sortim del poble i comencem a fer un puja-baixa per unes amples lloses de pedra, tot seguint el curs del riu Gues i el riu Fornés….


Un cop em acabat de fer uns trams per pista molt macos, passant per uns Prats verds i unes vistes espectaculars, comencem a fer un munt de corriols preciosos, en mig del bosc, que no s'acaben, i hi ha un moment que ens trobem que anem pel costat de la carreta C17…. Però serà només un moment, ja que tornem a la realitat dels corriols i passem pel Serrat de la Cavorca, els Trotacans, fins a arribar a la Serra del Feu.

En aquest punt parem a fer una barreta, i tenim al nostre davant el Santuari de Cabrera, però encara falta una bona estona per arribar.


Un cop em fet el petit avituallament, seguim la Serra del Feu fins a arribar al Coll del Vidrier.

En aquest punt decidim de pujar al Santuari pujant per una pista que està en molt bon estat i que passa per una fageda espectacular, preciosa, que ens portarà al coll de la Freixaneda, tot continuant fins al coll de la Faja, fins a arribar al coll de Cabrera.

En aquest punt hi ha dues alternatives: O bé pujar per una pujada que més aviat es fa a peu i que és molt dreta o bé pujar per al camí de les escales…. Que és el que nosaltres decidim de fer.


Haig de dir que són uns 15-20 minuts de pujar escales que potser es fan una mica pesats, però he de dir que una vegada as arribat a dalt i veus les vistes que hi han, ha valgut molt la pena l'esforç.



Després de gaudir amb les vistes decidim de fer una parada a agafar forces al restaurant del Santuari de Cabrera.

És un restaurant més aviat petit, però molt acollidor, amb un servei molt proper.


Una vegada em acabar de fer el nostre (esmorzar –dinar), seguim en direcció a L'Osca de Cabrera…. Un pas més aviat només per muntanyers, ja que hem de pujar i baixar per uns cables metàl·lics, passant-nos les bicicletes d'uns als altres, però que només per les vistes que hi ha valen molt la pena i encara més després de passar per una de les Fagedes més maques que un es pot imaginar….


 Això si, haig de dir que hi ha molts trams no ciclables, i que fins a arribar un altra vegada al Coll del Vidrier, caminarem força…. Però és un esforç que en el nostre cas ha valgut la pena.




Una vegada tornem a estar al Coll del Vidrier, ens enfilem pista avall, per un munt de pistes molt pedregoses passant per al Serrat de la Rierola, tornant a creuar el Riu Fornés…. Punt en el qual continuem pujant, creuem la carretera que puja a St. Andreu de la Vola, i ens enfilem amunt per uns corriols estrets i tècnics.

Llavors, aquí comença la part més dura de la ruta, comencem a pujar per una pista ampla direcció la Vinyeta, aquí comença la molt coneguda pujada de la mort amb trams del 20% d'inclinació, però que a poc a poc anem fent fins a arribar a la creu de la Salgueda.



És un tram de molt forta pujada però només són uns dos quilòmetres, un cop ja els em fet toca baixar i baixar…

Tot i això haig de dir que ens em trobat un tram que no era ciclable i molt llarg que sens a fet molt pesat, ja em anat molta estona caminant.


Continuem baixant fins a arribar a St. Pere de Torelló, després d'haver creuat el riu en diverses ocasions, i anem direcció a Torelló tot seguint un corriol molt maco que passa pel costat del riu.

Crec que tots els components de la sortida, tenim una plena satisfacció d'haver gaudit molt aquesta ruta.

El resultat de la sortida ha sigut:
Distància:63.26 km
Desnivell: 1843metres

Si voleu mes detalls de la ruta clikeu aquí