dissabte, 9 de maig del 2015

Amer-Pantà del Pasteral-Pantà de Susqueda-Pantà de Sau-Parador de Sau-Salt de la Minyona-Tavèrnoles-Folgueroles-Vic


En la sortida d'avui, som el Ghostbikers Jordi (SID) i Kiku, i anem a fer una travessa d'Amer a Vic passant pel pantà del Pasteral, Pantà de Susqueda i Pantà de Sau.

Compartim el viatge d'anada amb cotxe, amb un company de feina (Jose Manuel Huete) que anava a fer el Carrilet fins a Olot amb uns amics.

Un cop arribem a Amer, fem un petit esmorzar per sortir ja amb les piles carregades i agafem el carrilet direcció Girona. Seguim el carrilet fins a l'alçada de Cellera de Ter, a on ens desviem per una carretera local a la nostra dreta que just al principi ens fa passar pel Pantà del Pasteral.

Tot seguit continuem la carretera sempre per la dreta del Riu Ter i resseguim la carretera uns vuit quilòmetres, a on creuem el riu Ter, que ara estarà a la nostra dreta…i anem resseguint un altra carretera que ens portarà directes al Pantà de Susqueda.
Presa de Susqueda




Un cop aquí fem una volta i passem d'un costat a l'altre per veure les vistes espectaculars de la zona , tot aprofitant el dia espectacular que estava fent.

Una vegada hem gaudit de les vistes, agafem el camí que ens portarà al Pantà de Sau, tot gaudint de unes vistes espectaculars.







Són aproximadament uns 18 quilòmetres que encara que semblen plans, són un continu puixa-baixa però que resulta molt entretingut i divertit, ja que quan et donem comte, ja som al Pantà de Sau.
Presa de Sau

Un cop travessem la presa, agafem la carretera BV-5209 fins al quilòmetre 18 de la carretera a on trobem Can Morilla, lloc a on aprofitem per repostar aigua i acabem de menjar-nos el bocata. Us deixo un telefon de contacte per si voleu saber si el Bar-Restaurant és obert (938847110)


Aprofiteu aquest punt per agafar aigua, ja que després serà impossible trobar una Font.

Un cop sortim del Bar-Restaurant deixem la carretera i agafem una pista que ens portarà a la casa colònies Can Mateu de Vilanova de Sau i agafem una pista pavimentada que ens portarà fins al Parador de Sau, a on podeu gaudir de les millor vistes del pantà.
Parador de Sau

Després de gaudir de les precioses vistes, agafem la carreta BV-5213 i fem uns dos quilòmetres aproximadament, i després trenquem a una pista que surt a la nostra Esquerra.

Ara ja som al coll de Terrades, a on comença el darrer tram de pujada, a on després d'uns set quilòmetres d'una contínua pujada, però força suau ens portaran fins al Salt de la Minyona i la Mare de Déu dels Cingles, o on val la pena fer-se unes fotos del paratge tant preciós del que estem gaudint.
Salt de la Minyona.


JORDI...... i la Mare de Déu dels Cingles!



Ara ja tot allò que ens queda és baixada, i ens queda disfrutar de les vistes de la plana de Vic, i a on anem baixant, tot passant pel preciós poble de Tavèrnoles.
Tavèrnoles

 eguim baixant, passem per Folgueroles, i anem travessant diferent paratges de terres de conreu.

Tot seguit arribem al Pont d'en Bruguer, pont d'arquitectura medieval del segle XIV.


Continuem la nostra marxa, tot arribant a Vic, però abans, fem una passejada per la Plaça Major, tot acabant en l'estació de ferrocarrils de Vic, punt final de la nostra sortida.


Agrair a Jordi, el disseny d'un Track tan maco, e igualment fer una ruta així en bona companyia, no te preu.

Detalls de la sortida:
Distància: 66.84 km
Desnivell: 1254 m

Si voleu veure més detalls de la sortida cliqueu aquí 


I despres vam agafar el Tren fins la estació de Canovelles, a on vam pedalar una mica més fins a Argentona.
Su voleu veure el track cliqueu aquí