diumenge, 11 d’octubre del 2015

Les Preses-Olot-Volcans de la Garrotxa-Fageda d´en Jordà-Sant Feliu Pallerols-Les Preses

En la sortida d'avui, volíem inspeccionar la zona de la Garrotxa,poder gaudir de les seves fagedes, amb els colors de la tardor, fer una passejada per la zona volcànica i gaudir de la Fageda D'en Jordà, i gaudir dels racons de la Garrotxa que no coneixíem.

El punt de sortida ha sigut la població de Les Preses, a on els Ghosbikers Miki, Pedro, i Kiku em començat la nostra sortida.

Sortim del poble i anem a trobar el Carril Bici direcció Olot, passem pel costat del Parc de la Pedra Fosca dixem la Via Verda, i anem en direcció a les Gorges del Collell, pugem pel Bosc dels Tossols amb unes pujades tècniques, creuem una fageda espectacular, tot passant per darrere de la Muntanya Pelada, i el Volcà Montolivet, fins a arribar a Olot.





Creuem la població pel mig, travessant el riu Fluvià, i sortint del poble farem una pujada bastant tècnica de pedres, tot pujant al Volcà Pujalós, Volcà del Puig de la Gassa, Volcà de Puigsafont, a on ja comencem a baixar i veiem les Grederes del Croscat.



Continuem el camí fins a arribar al centre d'informació de la Fageda d'en Jordà, a on ens endinsem a conèixer el seu interior, tot ple de bellesa i diversitat de colors, tot pensant que estem en un bosc de Robin Hood.






Seguim el nostre camí vorejant el Volcà del Puig de la Costa i el més famós de tots, el Volcà Santa Margarita amb la seva Ermita a dintre del seu cràter, però és un pas prohibit a les bicicletes, però si es vol , es pot fer a peu, que són uns vint minuts.

Ara ens toca fer un tram de pujada força continua, i amb força desnivell tot pujant pel camí de la Font Pobra, fins a arribar a la Collada de Fontpobre.



En aquest punt comença una forta baixa amb un tram de pedres força dificultós, que a poc a poc ens portarà fins a Sant Feliu de Pallerols.

Un cop ens endinsem en aquesta població hem de buscar l'antiga estació de tren, a on enllacem amb la Via Verda que ens portarà fins a Sant Esteve d'en Bas i finalment arribem al poble de Les Preses, punt d'inici i final de la nostra sortida.
Dades de la sortida:
Distància: 49.58 km
Desnivell: 957 metres
Per veure mes detalls de la sortida cliqueu aquí