dimecres, 12 de novembre del 2014

Santpedor-Senders als Serrats dels Totxos,del Galobard,del Montbrú, del Vintró i dels Alous

Aquesta ruta, és de les més divertides que hem fet els Ghostbikers, fins al dia d'avui , divertint-nos molt i gaudint de les senders que hi ha per la zona.
Abans de tot, volia donar les gràcies a Joan Arimany, qui va ser el que em va recomanar la sortida i em va ajudar a planificar la sortida..
Així mateix si voleu veure més detalls de la sortida, podeu consultar aquí
En aquesta sortida, em sigut  els Ghostbikers Pedro, SID, i Kiku, sent Miki baixa a última hora ( encara que la propera segur que no falla)
A continuació us explico la sortida………
El punt de sortida és una pàrquing ben ampli que hi ha a l'entrada de Santpedor, d'aquí ens dirigim cap als afores de la població, en un polígon industrial. Fem un camí estret que va paral·lel a les vies del tren (pocs metres), i comencem a fer un corriol  fent moltíssims canvis de sentit i zig-zags entre els arbres, fins a arribar al Torrent de Bonegues.
Aquí tornem a entrar en un bosc que està senyalitzat amb les marques del PR-C-31 , travessem el Torrent de la Sala (aqueducte inclòs) .

AQÜEDUCTE DEL TORRENT DE LA SALA

Seguim el camí que va paral·lel a la Sequia de Manresa, i travessem la C 25 i on fem diferents camins que passen per al costat de terres de cultiu, fins a arribar al Pont de Cabrianes.
Pont de Cabrianes

Un cop pasat el pont (el del costat....) agafem un corriol que surt al final del pont a mà dreta  i continuem fent molts de corriols, sempre en una lleu pujada pel Serrat de Golobard, a on despres de fer la pujada, arribem a Sant Salvador de Canadell.
Sant Salvador de Canadell




Despres de fer una paradeta per reposar forces, continuem per una camí que va paral.lel a la carretera fins arribar a Calders...punt a on farem un troç de carretera asfaltada ( un parell de quilómetres), y agafem un  camí que surt a la nostre dreta i seguim un camí molt maco que pasa per sota del Castell de Calders, i que tot seguit, pasem pel costat del riu Calders, lloc a on aprofitem per fer una parada.


Riu Calders

En aquest punt , és on comença la pujada més forta de la sortida, començant per una sendera bastant practicable, i acabant per una *trialera molt pedregosa que ens portarà a la part més alta de la ruta, el Serrat de Montbrú.
Aquí comença la trialera més maca que e fet en els ultims anys, molt entretinguta i amb molts giragonses, i a on en tot moment tenim unes vistes de ocell a la nostra esquerra espectaculars.
Un cop em acabat de fer els corriols. arribem al Pont de les Generes, a on travessem el Riu Llobregat i pasem pel costat del Monestir de Sant Benet de Bages.
Sant Benet de Bages
 Deixem el monestir, travessem la carretera, i crfeuem un parell de conreus. i passem pel costat de un parell de Poligons Industrials, fins que tornem a arribar al parking de Santpedor, a on tenim el cotxe aparcat.


Si voleu més info de la ruta  aquí