divendres, 12 de juny del 2015

St. Joan Les Fonts-St. Pau de Segúries-Camprodón-Abella-Collada Verda-Pardines-Ribes de Freser.

Avui és el nostre segon dia de ruta, i després d'un bon esmorzar sortim de St. Joan Les Font i agafem el camí que puja de St. Joan fins a Castellar de la Muntanya, en una contínua pujada, a on tenim unes vistes privilegiades de la població de St. Joan Les Fonts.
St. Joan Les Fonts
Una vegada estem a la part alta de la muntanya, anem seguint el camí que és preciós fins al Coll de les Barqueres, a on després d'una contínua baixada, anem a parar a l'Hostal de la Vall del Bac.
Deixem l'Hostal a la nostra dreta i fem un trencall que surt a l'esquerra i que ens pujarà fins a l'Ermita de la Mare de Déu dels Àngels de Llongarriu, a on parem a fer unes fotos i ens refresquem una mica.

Ermita Mare de Déu de Llongarriu
Ara seguim el camí del Bac, que molt ràpidament ens portarà fins a St. Pau de Segúries, tot passant primer per Sant Pau Vell i el càmping Els Roures.
Arrivant a St. Pau de Segúries
Sant Pau Vell

Un cop travessem St. Pau de Segúries, tenim el riu Ter a la nostra esquerra, i fem un camí paral·lel al riu, passem el Pont de la Rovira i passem per davant del Càmping Vall de Camprodon, la Colònia Estabanell, fins a arribar al poble de Camprodon.
Aprofitem que estem a Camprodon per esmorzar una mica i agafar forces, ja que ara vindrà la part més dura de la ruta, així que un cop reposades forces, sortim del poble i agafem la carretera GIV-5264, travessem el poble de Llanars, fins a l'alçada del poble de La Roca.

En aquest punt, creuem un petit pont i ens enfilem pel collet de la Roca i passem el poble de la Roca i el Castell de la Roca.
Val la pena parar-se un moment i gaudir visualment del poble, que és molt maco i fer una petita visita pel seu interior.
Però nosaltres seguim la nostra ruta, tot seguint la carretera que ens portarà fins a L'Abella.
Aquí comença la verdadera pujada de la sortida, tot seguint el camí de la Collada Verda. Són uns sis quilòmetres de pujada duríssims i sense cap descans, això si, gaudim d'unes vistes de la Collada Verda espectaculars i a on veiem els privilegiats que som.
Un cop estem a punt de coronar la pujada de la Collada Verda, passem pel Refugi Forestal de Pla de Satlla, a on només ens queda l'última pujada.
Un cop arribem a la part més alta, gaudim de les vistes de la Serra Cavallera, amb el Cim majestuós del Taga (2004 m. )
Pardines.....al fons

Ara sí que ja és tot baixada, molt pendent amb molta pedra solta, així que vigilem molt a l'hora de baixar, però quan ens domem comte, ja som al poble de Pardines, el travessem, i seguim la carretera que ens tornarà a portar a Ribes de Freser.
Ha sigut una ruta molt maca, de dos dies, a on em pogut gaudir tant d'una bona companyia, com la calma i preciositat d'un entorn que no ens cansaríem mai de mirar.
La ruta d'avui, han sigut 54,98 quilòmetres i 2289 metres de desnivell.
Si voleu veure mes detalls de la ruta cliqueu aquí .