diumenge, 3 de gener del 2016

Estació Tren Maçanet-Massanes-Massanes-Hostalric-Pont Trencat Sant Celoni-Sant Antoni de Vilamajor-Llinars-Dosrius-Argentona


Aquesta és la primera sortida de l'any, agafo el tren a Mataró i anar fins a l'estació de Maçanet-Massanes a on començarà la sortida d'avui.

Sortim de l'Estació de Maçanet-Massanes i fem un puja-baixa per diferents pistes fins a arribar a Massanes, tot passant per la zona esportiva, i just sortint del poble agafem un camí que surt a la nostra dreta que passa a prop de Can Vià, i que després en una contínua baixada ens portarà fins a Hostalric.


Passem pel centre històric i després de fer una petita pausa, sortim del poble en direcció al riu La Tordera durant uns quants quilòmetres, passem per la depuradora d'Hostalric fins a arribar a una zona industrial i a on seguim el riu La Tordera, seguint les traces de la Via Augusta, marcades en color Groc i Blau.

Ara enllacem amb una pista que va paral·lela a la AP7, fins a arribar a la zona dels aiguamolls de les Llobateres, a on tenim un lloc per gaudir dels aiguamolls i si tenim sort veure una mica de la fauna autòctona de la zona.




Després de fer una breu paradeta, seguim la pista fins a arribar al Pont Trencat de Sant Celoni seguint el traçat de l'antiga Via Augusta romana i el camí ral medieval. Es tracta d'un pont d'estil gòtic que es va construir a l'època medieval, entre els segles XIV i XV.



En aquest punt creuem el pont, passem pel Parc dels Enamorats (i la Font dels Enamorats), i passem pel Molí del Pedrenyal a on just sortir creuem un petit riu, passem pel costat de Cal Porro, i seguint anem a parar al restaurant les Sureres de Palautordera, a on trencant a la dreta anem a parar a l'estació de Renfe de Palautordera.

Seguim per la dreta de l'estació i anem remuntant una pista fins a arribar a un pont que passa per sobre de les vies de l'AVE i tot seguit anem a parar a la parròquia de Sant Joan de Sanata.



Seguim un quilòmetre aproximadament i trenquem a la nostra dreta, fins que anem a parar a Sant Antoni de Vilamajor, punt a on fem una petita parada per menjar.


Tot seguit, continuem seguint el camí Ral, fins a Llinars, resseguim el riu Mogent, creuem la AP7 i anem direcció al Coll, per carretera fins a arribar a la Breinco, a on just després agafem uns corriols que portaran fins a Dosrius.

En aquest punt agafem la riera que ens portarà fins a la Vila d'Argentona, punt d'arribada de la sortida d'avui.
Si vols veure mes detalls de la ruta cliqueu aquí