diumenge, 23 de novembre del 2014

Centelles-Cingles del Cerdà-Cingles de Bertí-Sant Miquel del Fai-Roc Gros-Centelles


Ruta molt recomanada per els qui vulguin veure les vistes espectaculars dels Cingles, la caiguda d'aigua en St. Miquel del Fai i les vistes espectaculars que hi ha per la zona……
En aquesta ruta, hem participat els Ghostbikers Pedro, SID, i Kiku.
 Sortim del centre de Centelles, direcció a les Piscines i el Camp de Futbol, on girem a la dreta , creuem un petit descampat, i passem per la costat del Polígon Industrial La Gabarra….seguim un camí de terra fins a arribar a l'altura de la Riera Blanca, on comencem a pujar per unes lloses de pedra molt boniques, i on tot seguit el camí es torna més estret i amb molta pedra solta.

Aquí agafem una sender entre uns arbres baixos, que va pujant a poc a poc fins a portar-nos a la part més alta dels Cingles del Cerdà, on anem resseguint el sender que va pel tall de la cinglera i ens delecta amb el paisatge i les magnifiques vistes.



Continuem fins a arribar a unes antenes,seguim aquesta pista, enllacem amb els Cingles de Bertí , i deixem darrere La Trona i després, per una altra sender bastant tancat…fins a arribar a l'altura del disviament del Casclar.
Aquí deixem la pista que baixa al Casclar a la nostra esquerra, i seguim agafant sendere estrets i espectaculars, i anem tota l'estona seguint el Torrent de Puigfred, un sender amb molta vegetació baixa i molt tapat, però que ens delecta amb unes vistes precioses de Riells del Fai i de les muntanyes escarpadas que hi ha en la seva faldilla.


VISTES DE RIELLS DEL FAI

SENDER GR-5


Ara ens comencem a trobar marques del GR 5, fins a arribar a S. Miquel del Fai. Sobretot aquí cal vigilar, ja que el camí es torna una mica més tècnic, però només amb les vistes que tenim , val la pena.
SANT MIQUEL DEL FAI

Una vegada estem en St. Miquel del Fai, deixem els senders i ens trobem una pista alfaltada que durant uns quilómetres, es va endinsant vall endins, fins a girar a la nostra dreta pel Serrat de les Roquetas, on fem un troç de pista i tot seguit un quilómetre amb unes rampes molt dures, però que després suavitza fins a arribar a l'església de St. Miquel Sesperxes, punt on aprofitem per fer una parada per menjar una mica.

Continuem la marxa, passem per la Casa de colónies Can Miqueló, i passat un quilómetre aproximadament, ens desviem per un corriol que surt a la nostra dreta, i que va passant per diferents camps de cultiu i casesde pagès, fins a creuar la carretera C1413c ,que és la que va a parar a Centelles.
Però nosaltres la creuem, i comencem a pujar per un pista que suaument  i a poc a poc comença a agafar inclinació, fins a acabar amb unes rampes bastant dures,fins  arribar al Coll de Prims.
En aquest punt, ens trobem una carretera pavimentada en molt bon estat, que durant el trajecte ens anem trobant amb un munt  de pujades i baixades curtes…aquest punt del trajecte és bastant ràpid.
Passem pel Pla de Castellar, i fem l'última pujada del dia que va a parar a les Antenes de Castellar.

VISTES MIRADOR PIRINEU


Just per darrere de les antenes, surt un corriol bastant estret, i molt divertit que va a parar al mirador del Roc Gros, i just després al Mirador del Pirineu, a on tenim unes vistes privil.legiades de Centelles i el seu entorn.
Després d'apreciar les boniques vistes que tenim , avancem ràpidament per diferents senders, passem per la casa del Grau del Recó, i seguim baixant fins a arribar a Centelles.
Ha estat una sortida molt divertida, amb dues parts molt diferenciades.
Una primera part, des de Centelles fins a arribar a St. Miquel del Fai , que és tot sender i després la resta del trajecte en el qual la majoria del recorregut és pista.
Ruta molt recomanable per conèixer la zona.
Detalls de la ruta:
Distància: 53.5 quilònetres
Desnivell: 1402 metres
Si voleu saber més detalls de la ruta cliqueu aquí