dissabte, 10 de desembre del 2016

Tordera-Puig Marí-Castell Torcafelló-Poblat Ibéric de Mont Barbat-Blanes.Sant Pol

En la sortida d'avui hem decidit de fer una sortida per la zona de la Selva, sortint des de l'estació de Tren de Tordera, i fer una sortida per inspeccionar una mica aquesta zona que és una mica desconeguda.
Hem sortit de l'Estació i hem agafat un camí, que iva en direcció a Massanet de la Selva, però a mesura que anàvem pujant, ens trobàvem dins d'un mar de núvols, a causa de la boira densa que hi havia aquest matí


La primera parada de la sortida ha estat el Puig Marí . En la cina hi ha una torre quadrada que és una mica peculiar, la qual cosa no sabíem era que ens trobàvem en un estratovolcà de forma cònica, i que el seu cràter aquesta desaparegut a causa de l'erosió. Si és veritat que si ens fixem, estem envoltats de bugades de lava del propi volcà.En aquest punt, albirem el nostre següent objectiu, Baixem per una pista de pedra batante trencada, i creuem l'Autopista AP7 per un pont, on seguim diferents fins a arribar al Turó de Sant Jordi on es troba el nostre proper objectiu, es Castell de Torcafelló.
És un castell que data del Segle XII i que es conserva la Capella de St. Jordi, i on es pot intuir per les restes, les estades i les muralles adjacents.

Sortim del Castell . I anem adreça Massanet de la Selva, i seguim per direfentes camins fins a creuar la NII, on just està el Restaurant Calç Coix, per si algú vol fer una parada per repostar o fer un break.
Creuem la carretera, i aquí comença la part més autentica. Seguim una sèrie de pistes forestals molt boniques i ens acostem a la urbanització Montbarbat on abans d'arribar, cojemos un camí de baixada que ens porta a una riera, i aquí comença una pista amb unes pujades amb un desnivell exagerat, d'aquestes pistes que et deixes l'ànima i una mica més. (crec que en el GPS m'arriba a marcar rampes del 37%).
Quan s'acaba la super rampa, arribem a un encreuament de camins ens portarà al poblat Ibèric de Montbarbat, on hi ha també una Torre de vigilància forestal, on aprofitem per fer les fotos de rigor i descansar una mica.D'aquí donem mitja volta i tornem a l'encreuament anterior, i ara ja gairebé tot és baixada, ja que estem en el punt mes alt de la sortida .
Baixem adreça Blanes, per una pista molt fàcil, passant molt prop de Sant Pere del Bosc i seguim la pista, fins que a la nostra dreta fem una trialera de baixada molt bonica entre els pins, que al final va a para a Blanes.
Aquí arpovechamos per fer una para per menjar i descansar una mica.
Sortim de Blanes direcció al Rio Tordera, i anem fins a Malgrat, i seguim per la costa.

 fins a arribar fins a Sant Pol que és el punt on decidim acabar la ruta.
Detalls de la ruta:
Distància: 56.71 km
Desnivell:776 metres

Si voleumes info de la sortida clikeu aqui
 
Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada